achterzijde van het chateau met zwembad


Villa's te huur
Villa's te koop 
Algemene informatie
Ons Parc en dee omgeving
Nieuwsbrieven
Het weer
Gastronomie, Kunst en Bibliotheek
Informatie voor (potentiele) eigenaren
Links

 
Nieuwsbrief van Château de Barbet, maart 2007

met bijdragen van  Tineke Donath (TD), Toine Stevenaar (TS), Gerry Brandt (GB), Arthur Weber (AW), Jan Goedhart (JG)  en Miep Keijzer (MK)
 

Klik op een klein plaatje om de grotere versie te zien

Mist U uw eigen nieuwtjes, of wetenswaardigheden over de omgeving, op onze website? 

Wilt u ook een email ontvangen zodra er weer een nieuwsbrief is gepubliceers?

Stuur een reactieformulier of email naar de webmaster!

Inhoud van deze nieuwsbrief

 

Inhoud van de vorige nieuwsbrief (december 2006)

 • Facelift voor onze website
   
 • Een nieuwe Parc manager 
   
 • Evenementen in het restaurant rond Kerst en de jaarwisseling
   
 • National Parc des Pyrénées 
    
 • Een eigen huis in Zuid-Frankrijk?
   
 • Of huren in het Parc?
   
 • Wordt deze website wel bezocht?  

  top

Facelift voor onze website (AW, MK)

Konden we in de vorige nieuwsbrief melden dat de bladzijden van het  gedeelte van onze website over Verhuur, te beginnen met de  Start pagina, een facelift hadden ondergaan, nu zijn ook de overige bladzijden in het Nederlandse deel aangepast. Uiteraard komen ook de bladzijden met de vertaling in het Engels nog aan de beurt voor een make-over.

De bekende Nieuwsbrieven (zoals deze) blijven als middel om u snel te informeren over onwikkelingen in de breedste zin des woords.

Aanbevelingen en (hopelijk enthousiaste) reacties zijn natuurlijk welkom, dit is voor:

 • de Verhuur pagina's:
  Arthur Weber, namens het bestuur van de Vereniging van Verhuurders
    
 • het deel Algemeen, eigenaren info en de Nieuwsbrieven:
  Miep Keijzer

Met het bovenstaande verwachten wij u nog beter van dienst te zijn.

Over nieuwe ontwikkelingen wordt u via de nieuwsbrief geinformeerd.

Arthur Weber en Miep Keijzertop

 

Evenementen in het restaurant rond Kerst en de jaarwisseling (TD, GB, TS, MK)

We berichtten er al over in de vorige nieuwsbrief: rond de feestdagen werd er van alles georganiseerd in en om ons château.
De diverse brunches, diners, feesten en niet te vergeten de kook clinics, waren een groot succes. Daarvan geven onderstaande plaatjes, een kleine selectie uit het werk van diverse fotografen, een impressie.
Zowel ons eigen château als het gemeentehuis (mairie) in Lombez waren voor de feestdagen  passend versierd en verlicht. Zowel bij de buffetten van de kerst- en nieuwjaars-brunch, als bij de diners met kerstmis en oudejaar was er heel wat te proeven, te genieten, en gezellig bij te praten. Vooral bij de buffetten was het geen eenvoudige 

zaak om de juiste keuzes te maken uit alle schotels: alles zag er even heerlijk uit, maar er zijn grenzen aan wat een mens in een maaltijd op kan eten. Alleen al die toetjes al!
Een enorme inspanning voor Paul, Marion en het overige personeel. 
Namens alle aanwezigen nogmaals bedank!!

Marion zien we geregeld in het restaurant, maar de meneer rechts op de foto zelden: hij is te druk bezig om al het gebruikte gereedschap en servies weer  blinkend schoon te  maken en op te ruimen. Zelfs met behulp van een vaatwassers geen geringe taak.

Ook de kook clinics waren een groot succes.

Na een uitleg van Paul in de bibliotheek over de te bereiden gerechten (oestersoep, zalm, wild en pannacotta) gaat de ene groep samen met Paul de voor- en hoofdgerechten klaarmaken, de andere groep wordt door Marion aan het werk gezet voor de pannacotta. 

Het is stevig aanpakken, maar erg leuk om te doen. En er blijft wel genoeg tijd over om af en toe een foto te maken, of om even een kleine pauze te nemen. 

Op een lichtgewonde na (Max schiet uit met het oestermes) gaat alles goed.

We hebben veel geleerd, maar zullen hier niet de keukengeheimen van Paul en Marion verraden: als u meer wilt weten raad ik u aan ook eens te boeken voor een clinic.

 Bij het verorberen van de zelfbereide maaltijd worden we geholpen door familie en vrienden die niet mee wilden of konden koken.

 

Miep Keijzertop

 
Golf 2007 (MK)

Van 2 tot 4 maart was ons Parc met een prachtige stand  vertegenwoordigd op de beurs Amsterdam Golf 2007, in de RAI Amsterdam.

Gert-Jan de Korte, Paul Keijdener en William van Grootveld waren aanwezig om, samen met deze fraaie kasteeldames (van bureau ABP-Golf) de potentiële klanten alles te vertellen van de mogelijkheden van het Parc: men kon op de maquette nagaan welke huizen nog te koop zijn, maar natuurlijk ook informatie krijgen over het golfterrein en de golfarrangementen. 

Inforatie over ons golfterrein en de arrangementen leest u op pagina Golf.

Miep Keijzer

 

Adresje voor onderweg (JG)

Voor diegenen, die het te ver vinden om in één dag vanaf Nederland naar Zuid-Frankrijk te rijden, geeft de pagina Reismogelijkheden wat suggesties van eenvoudige hotels tegen schappelijke prijzen.

Daar wil ik deze suggestie aan toevoegen:

Château Constant, een sfeervol hotel in Bessines, ongeveer 350 km na Parijs, met Nederlandse eigenaren.  Reserveren is in het hoogseizoen aan te raden. 

Op de plaatjes de brochure van het hotel.

Jan Goedhart

Een eigen huis in Zuid-Frankrijk?

Droomt u er wel eens van om ook een eigen huis in Zuid-Frankrijk te hebben? Om er permanent te gaan wonen, of om af en toe op vakantie te gaan?

In ons Parc zijn een beperkt aantal villa's weer te koop, welke dat zijn en hoe er meer informatie over te krijgen ziet u op onze bladzijde Villa's te koop.

Miep Keijzer top

 
Of huren in het Parc?

Niet alleen onze website is bijgewerkt voor het nieuwe verhuur seizoen 2007, intussen ligt de VrijUit gids al voor u klaar bij het reisburo, en is het tevens mogelijk via de VrijUit website een villa in ons parc te huren. 

Ons Parc staat in de VrijUit gids "Vive la France" op bladzijde 201.

Op de VrijUit website vind u ons door in de linker kolom onder Zoeken / Op accommodatie naam "Château de Barbet" in te vullen. 

topMiep Keijzer

Statistieken over bezoek aan deze website (MK)

U bent gewend dat we aan get slot van iedere nieuwsbrief rapporteren hoe druk onze website bezocht wordt. 

Met die gewoonte gaan we stoppen, omdat de trend duidelijk is (we worden goed bezocht door iedereen die echte interesse heeft in ons Parc), en omdat u ook zelf kunt nagaan hoe het met de bezoekers aantallen gaat.

Dat doet u zo:

 • ga naar webadres http://www.chateau-barbet.com/usage
 • op de eerste bladzijde ziet u de (trend) gegevens per maand, klikt u op de naam van een maand dan verschijnen meer details over die maand.

Miep Keijzer

   

Gebruiksvoorwaarden
 

Zwembaden