achterzijde van het chateau met zwembad


Villa's te huur
Villa's te koop 
Algemene informatie
Ons Parc en de omgeving
Nieuwsbrieven
Het weer
Gastronomie, Kunst en Bibliotheek
Informatie voor (potentiele) eigenaren
Links

 
Het weer in Lombez

Het weer van vandaag in Frankrijk Het weer van morgen in Frankrijk

De voorspelllingen

Voor de (nabije) toekomst kunt U het weer opvragen op het web:

 • Weeroverzicht voor vandaag en voorspelling voor morgen Frankrijk verder vooruit tegen betaling, Meteo Consult). Er kan daar ook gekozen worden voor een deel van Frankrijk, bijvoorbeeld de Midi-Pyreneeën of Lombez. In dat geval wordt echter, zonder betaling, alleen het weer van vandaag getoond.
   
 • Of een alternatief (Meteo France), iets anders gepresenteerd. Ook hier moet al snel betaald worden.
   
 • Op meteo.voila.fr vinden we het voorspellende weerkaartje zoals we het ook van www.meteoconsult.fr  kennen, maar nu met de mogeiljkheid om (gratis) ook de voorspellingen voor de komende vier  dagen te zien.
  Er kan op dezelfde website ook een voorspelling voor een bepaalde stad gevraagd worden, bijvoorbeeld voor Auch of Toulouse. Helaas niet voor de kleinere plaatsen, zoals Lombez. Door de heuvels en rivieren kan het weer in Lombez ondanks de kleine afstanden nog aardig verschillen van dat in Auch en Toulouse, vaak in positieve zin!. 

  Hierbij wordt de voorspelling voor de vijf of zelfs tien dagen in één keer getoond.
 •  
 • Het weer in Frankrijk, maar ook elders deels tegen betaling La Chaine de Meteo. De voorspellingen voor heel Frankrijk worden gratis voor 7 dagen gegeven, bij zoeken op plaatsnaam of streek is alleen de eerste dag (vandaag) gratis. 
    
 • Kende U deze InfoClimat weer-site al? Hier wordt vooral bijgehouden wat er al aan weer geweest is. Fervente waarnemers kunnen hun eigen waarnemingen eraan toevoegen. 
  Als je in de linker kolom onder Observations op Cartes France klikt dan kun je allerlei aspecten van het weer in Frankrijk aanklikken dmv de radio-buttons boven de kaart.
  Als je hier en daar de uitleg bekijkt is er een hoop te zien.
  Vooral Vent direction vind ik (Jan Goedhart) boeiend.

 • Het weer in Lombez is bijna altijd wat beter dan in Nederland, niet vreemd aangezien Lombez weer een stukje dichter bij de evenaar ligt. Daardoor is ht bijna het hele jaar door goed weer om op ons eigen golfterrein Golf du Château de Barbet te gaan golfen. Om te checken of het ook vandaag goed weer is op het golfterrein kunt U op het Internet nakijken. Voorspellingingen voor de komende dagen kan ook, maar dat is niet gratis. 
   

Het weer in Lombez

Over het algemeen is het weer in Lombez heel plezierig. Op de website van Meteo France staat een aantal samenvattingen  van het weer in de Gers, zals

 • een samenvatting van het weer van een afgelopen maand (beschikbaar ongeveer een maand later) voor ongeveer de afgelopen drie jaar.
   
 • (onder "Caractéristiques du climat sur le département") de gemiddelde neerslag per kalender maand, en de gemiddelde minimum en maximum temperaturen, en rechts diverse records over een aantal jaren (1971 tot en met 2000). Rechts een verkleinde weergave van dat overzicht. Auch is de hoofdstad van ons departement Gers, op een half uurtje rijden van Lombez.
   
 • (onder "Météo-France Gers(32) à votre service") een korte tekst over de bijzonderheden van het klimaat in de Gers).

top

   

Gebruiksvoorwaarden
 

Zwembaden